Kandidaat-raadslid #4

Ruud Licht

Penningmeester , plv. commisielid ruimte
Ruud Licht

Over Ruud Licht

Goirle@PvdA.nl

Ik woon in Goirle, samen met mijn vrouw en twee kinderen. Ik ben “import” maar geniet volop van deze  gastvrije gemeente, en heb een volkstuin in Riel.

Tot 2013 heb ik gewerkt als biomedisch onderzoeker aan verschillende universiteiten. Sindsdien ben ik freelance schrijver, geef ik cursussen Biotechnologie en “Science”, en ben ik actief in de lokale politiek.

Ik kom uit een arm gezin en heb het geluk gehad op te groeien in een maatschappij waar ik alle kansen kreeg om mij te ontwikkelen. Niet alleen kon ik onbezorgd naar de middelbare school, maar ook naar de universiteit. Met deze opleidingen kon ik promoveren en aan de slag als wetenschapper om bij te dragen aan een betere samenleving. Ik ben al meer dan twintig jaar lid van de PvdA omdat deze partij er voor zorgt dat mensen alle kans blijven krijgen om hun dromen waar te maken, en dan naar vermogen kunnen bijdragen aan de maatschappij.

Ik ben penningmeester en plaatsvervangend commissielid ruimte. Verder zet ik mij in voor onderwijs, gezondheidszorg, lokale producenten, milieu en de digitale bereikbaarheid.