Lijsttrekker | Kandidaat-raadslid #1

Pernell Criens

Raadslid welzijn, lijsttrekker

Ik ben geboren in Moedervreugd, maar woon pas vanaf mijn tiende in Goirle. Begin jaren 70 kwam ik in de klas bij een frater. De overgang vanuit vernieuwend onderwijs in Tilburg was best groot, maar ik paste me snel aan. Na het Mill-Hillcollege heb ik de docentenopleiding Nederlands en Engels gedaan. Mijn man is een ‘echte’ Goirlenaar. We hebben drie volwassen kinderen, twee dochters en een zoon.

Ik werk voor drie gemeenten: Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze-Rijen. Hier maak ik beleid op het gebied van de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning). Het allermooiste waar ik me mee bezig houd, is het realiseren van inloopvoorzieningen. Een voorbeeld is ´Effe Buurten´ in de culturele centra van Alphen en Chaam. Hier kun je twee keer per week gratis op de koffie, gezellig kletsen, een spelletje doen, knutselen, etc. Niets moet, alles mag en er zijn altijd leuke gastvrouwen aanwezig. Effe Buurten loopt als een trein en je ziet mensen echt opbloeien, vriendschappen sluiten en sterker worden. Ik vind dat elke buurt of dorpskern zo’n vrije inloop moet hebben. Zeker nu mensen langer (in hun eentje) thuis blijven wonen en er steeds meer mantelzorg nodig is.

Mijn hart ligt bij de PvdA, omdat deze partij van oudsher heeft gestreden voor goede sociale omstandigheden voor iedereen. In 2014 ben ik raadslid geworden. Wat zich allemaal in Goirle en Riel afspeelt, maak ik nu bewust mee en ik heb intensiever contact met plaatsgenoten. Ik vind het heel leuk en interessant om de democratie van zo dichtbij mee te maken. Zeker nu de raad op een modernere manier gaat werken, meer in samenspraak met inwoners.

Ook als kleine fractie kun je invloed hebben. In 2015 heb ik, samen met leerlingen van het Mill-Hillcollege en enkele sympathisanten, diversiteit en anti-discriminatie op de Goirlese agenda gezet. Het PvdA initiatiefvoorstel om elk jaar op 11 oktober op ‘Coming Out Day’ de regenboogvlag te hijsen, is unaniem door de raad aangenomen.

In ons partijprogramma 2018-2022 staan Milieu, Meedoen en Wonen in de top 3. Ik wil hier echt voor knokken. De ondertitel “100% inzet voor mens en milieu” is op mijn lijf geschreven!