24 februari 2023

Brabant verdient een sterke overheid

Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 15 maart bepaalt de kiezer niet alleen de toekomst van de provincie maar ook van het land. De samenstelling van de Eerste Kamer wordt bepaald door de verkiezingen in de provincies op 15 maart. De kiezer in Goirle maakt in GB kennis met de provinciale kandidaten van de PvdA. In dit artikel komt Ward Deckers, de nummer 1 van de lijst aan het woord.

Wie is Ward Deckers?

Ward Deckers groeide op in Boxmeer, verbleef een tijd in Breda en woont nu in Vught. De kennis van diverse regio’s in de provincie komt goed van pas in de Staten. Deckers vervulde diverse functies bij de Rijksoverheid en werkt nu als adviseur voor verschillende publieke organisaties.

Ward is sinds 2018 voorzitter van de  PvdA-GroenLinks in Vught. Tussen 2011 en 2015 was Ward secretaris van het bestuur van het Gewest Brabant van de PvdA

Was het lijsttrekkerschap van de provinciale lijst van de PvdA ooit je droom?

Nee, maar de ongelijkheid in de maatschappij en het gebrek aan perspectief van de kwetsbare Brabanders, neemt snel toe in een steeds complexere wereld. Mensen niet tegenover maar naast elkaar plaatsen en verbinden moet het antwoord zijn in deze verharde samenleving.

Je bent voorzitter van PvdA-GroenLinks in Vught. Beide partijen gaan na 30 mei een fractie vormen in de Eerste Kamer. Valt  er in het stembureau dan nog iets te kiezen?

Beide partijen werken nauw samen, omdat zij dezelfde toekomst voor Brabant voor ogen hebben. De samenwerking maakt hun verhaal alleen maar sterker. En is bovendien een krachtig instrument tegen de versnippering van het politieke landschap. Links maakt een vuist. En dat is nodig ook: een vuist tegen de verrechtsing!

Wat zijn de speerpunten in het PvdA-programma?

Wonen is voor mij hét item. We moeten niet alleen sneller woningen bouwen, maar vooral ook woningen die betaalbaar zijn voor mensen die geen dikke portemonnee hebben. En we moeten nu echt stappen gaan zetten naar een duurzame betaalbare energievoorziening, een goede luchtkwaliteit voor een gezonder leefomgeving en zorg voor goed openbaar vervoer. Niet alleen in onze steden, maar in onze hele provincie.

Is de provinciale overheid in staat om de complexe problemen  aan te pakken?

Er is al snel discussie over de rol van de rol van de provincie. Ik vind dat niet zo interessant. Brabant is toe aan socialere keuzes. Als gemeenten die maken, dan is het prima. Maar als je op de PvdA stemt, dan kan je er vanuit gaan dat er socialere keuzes voor iedereen gemaakt worden. Ook vanuit het provinciehuis. Bijvoorbeeld meer betaalbare woningen of betaalbaar OV voor mensen die dat nodig hebben

Waarom moet de Goirlenaar op 15 maart gaan stemmen?

Met zijn stem kan de Goirlenaar kiezen voor sociaal beleid vanuit het provinciehuis. Sociaal voor iedereen. De PvdA staat voor eerlijk delen en geeft het klimaat de prioriteit die het verdient. Door het algemeen belang voor het eigen belang te stellen, kunnen we samen  bouwen aan een Brabant waar ieder een thuis heeft, zicht op een baan heeft en een mooie natuur om te recreëren. Ga daarom stemmen: op naar een sociaal Brabant voor iedereen!

Ward Deckers komt op 2 maart om 19.30 uur naar CC Jan van Besouw om in gesprek te gaan met de kiezers in Goirle