23 november 2022

Gemiste kans

In het BD van 12 november 2022 (pagina 4, Tilburg Plus) wordt op een bijzondere manier aandacht besteed aan de raadsvergadering van 10 november in Goirle.

Wat jammer nu dat de betreffende journalist de kern van de vergadering mist. Het was zo ongeveer de belangrijkste vergadering van het jaar: de begroting voor het jaar 2023 werd behandeld. Daarbij waren enkele tamelijk belangrijke punten aan de orde die vooral voor de minder bedeelde medeburgers van belang zijn. Zo werd o.a. besloten dat de periode waarbinnen alsnog een aanvraag voor energietoeslag kan worden aangevraagd wordt verlengd tot eind december 2022.

Een ander belangrijk punt was het instellen van een Noodfonds waaruit – opnieuw voor de minder bedeelde medeburgers – plotseling zich aandiende noodsituaties van een financiële oplossing kunnen worden voorzien.

Het is jammer dat slechts aandacht is besteed aan een akkefietje over een beetje rommelige stemming over een motie. Het moet gezegd dat de burgemeester dat op een chique manier heeft opgelost.

Martin van den Akker (PvdA-lid), Goirle