Door Henk Renders op 16 februari 2023

Investeren in openbaar vervoer en betaalbaar wonen

Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten op 15 maart bepaalt de kiezer niet alleen de toekomst van de provincie maar óók die van het land. Kiezen we voor ieder-voor-zich óf voor saamhorigheid? Proberen we de tweedeling in het land kleiner te maken? Doordat de samenstelling van de Eerste Kamer bepaald wordt door de Statenverkiezingen, hebben deze verkiezingen op 15 maart ook een belangrijke nationale impact. De komende weken maakt de kiezer in Goirle in GB kennis met de provinciale kandidaten van de PvdA. In dit interview komt Fiona Bijl, de nummer drie van de lijst, aan het woord.

Wie is Fiona Bijl?

Fiona is sinds 2014 raadslid in Reusel-De Mierden waar zij woont met haar gezin. Ze groeide op in Eindhoven maar woont inmiddels al bijna vijfentwintig jaar in de Kempen. De combinatie van stads- naar plattelandsmeisje geeft haar veel inzicht in wat er in onze mooie provincie speelt. Fiona is overigens de eerste vrouw op de lijst van de PvdA.

Wat doe je in het dagelijkse leven? Was je werk ook aanleiding om in de politiek te gaan?

In het dagelijkse leven ben ik budgetcoach, schuldhulpverlener en vertrouwenspersoon. In mijn vrijetijd mag ik graag in onze (moes)tuin werken. Opkomen voor kwetsbare mensen en aandacht voor onze mooie leefomgeving vormen de belangrijkste drijfveren om politiek actief te zijn. Langs de zijlijn blijven staan als je ziet dat het beter kan is niets voor mij.

Wat zijn de onderwerpen die je in de provincie wil aanpakken?

De provincie speelt een essentiële rol in grote thema’s: busvervoer, woningbouw, natuur en de inrichting van het buitengebied. De toekomst van onze dorpen wordt de komende jaren vooral dáár bepaald!

Volkshuisvesting is speerpunt in ons programma. Er moeten veel sneller, meer betaalbare woningen worden gebouwd op de juiste plek.

Bij openbaar vervoer is de bereikbaarheid van de dorpen van belang. Zo is de verbinding tussen Midden-Brabant (Goirle) met de Kempen slecht. Er wordt te veel gekeken of een individuele buslijn geld oplevert. Terwijl het er om moet gaan dat scholen, verzorgingshuizen, industrieterreinen en culturele voorzieningen bereikbaar zijn.

Waarom moet Goirle gaan stemmen op 15 maart?

Iedere stem kan het verschil maken. De provinciale politiek gaat namelijk ook over Goirle en haar omgeving. Wil je een sociaal Brabant? Stem dan PvdA!

Henk Renders

Henk Renders

Sedert 1978 woon ik naar alle tevredenheid in Goirle-Zuid. Ik heb me ruim veertig jaar bezig gehouden met onderwijs. De laatste tweeëntwintig jaar met de professionalisering van leerkrachten en vooral schoolmanagement vanuit Centrum Onderwijsontwikkeling van Avans+. Voor de PvdA heb ik een aantal jaren in de commissie Welzijn gezeten. Thans zet ik me in als

Meer over Henk Renders