24 februari 2021

Stan Peters, kandidaat PvdA #31 Lijst 7

Stan Peters is 23 jaar en is geboren en getogen in Brabant. De Bosschenaar was voorzitter van de Jong Socialisten in Brabant.

Hoe zie jij de toekomst van Nederland na corona

We krijgen de vrijheid weer terug om te gaan en te staan waar we willen. We kunnen hopelijk weer naar festivals, oma weer een dikke knuffel geven en eindelijk weer uit met vrienden. Daar kijken we terecht enorm naar uit.

Na een vreselijk lastig jaar lijkt 2021 een jaar van hoop te worden. Nu het vaccineren is begonnen, mogen we voorzichtig hopen dat we na de lockdown in de winter de komende zomer ons oude leven weer terugkrijgen.

Zijn de problemen  na corona  voorbij?

Laten we ons niet vergissen. Een coronavaccin lost  echt niet alle problemen op. Als jongere kan ik ook na corona  geen betaalbare woning vinden, is mijn studieschuld nog immer  torenhoog en maak ik me nog altijd zorgen over hoe onze planeet er over vijftig jaar uit zal zien.

Met mij maken veel jongeren zich zorgen over de toekomst. Meer nog dan voorheen heeft corona onze problemen alleen maar vergroot: bijbaantjes zijn weggevallen, online onderwijs zorgt voor een lagere onderwijskwaliteit en het is mentaal ontzettend lastig om alleen binnen te blijven op een leeftijd dat je leven zich grotendeels afspeelt buiten de deur.

Hoe de nieuwe uitdagingen aan te pakken?

Tegen corona helpt een vaccin, maar tegen deze uitdagingen helpt alleen de stembus. Als kandidaat-Kamerlid wil ik jongeren een stem geven en ervoor zorgen dat de problemen van jongeren in de Tweede Kamer echt serieus worden genomen en worden aangepakt.

Waar ga je voor vechten?

Vanuit de Tweede Kamer wil ik gaan strijden om van een betaalbare woning, schuldenvrij onderwijs en een eerste baan met een fatsoenlijk salaris weer een zekerheid te maken. Samen kunnen we dat. Met ons plan voor een eerlijker Nederland wil ik werken aan een betere wereld ná corona.

Een plan vóór meer betaalbare woningen en tégen huisjesmelkers. Een plan vóór toegankelijk onderwijs en tégen kansenongelijkheid. Een plan vóór een eerlijker (jeugd)loon en tégen werkloosheid. Daar moeten ons als PvdA voor inzetten!

Jouw advies aan de kiezer?

Jongeren verdienen een stem in de Tweede Kamer. Stem daarom op hen en geef de toekomst een stem!