26 februari 2023

Verkiezingen Provinciale Staten

Op 15 maart a.s. gaan we weer stemmen. Maar waarom eigenlijk?

Voor de meesten van ons is het provinciebestuur een ver-van-mijn-bed show.

Onterecht!

De besluiten die er genomen worden, raken ons vaak heel direct.

Denk aan milieuvergunningen die er al dan niet worden afgegeven. Denk aan aanleg, onderhoud en subsidiering van provinciale wegen en veilige fietspaden.

Hoewel de gemeenteraad de bestemmingsplannen vaststelt, heeft de provincie een belangrijke vinger in de pap als het gaat over de totstandkoming ervan.

De provincie heeft de belangrijkste stem over hoe het openbaar vervoer geregeld wordt, hoe en waar alternatieve energiebronnen (windmolens vs zonneparken) worden aangelegd, hoe, waar en door wie er (betaalbare) huizen gebouwd kunnen worden, terwijl onze belangrijke natuur beschermd blijft.

Dit alles heeft direct een grote invloed op onze leefomgeving. Het is dan ook van groot belang dat we door middel van onze stem aangeven, hoe we over een aantal zaken denken, zodat wij mee bepalen wie er voor ons gaan besturen!

De PvdA-afdeling Goirle heeft daarom  lijsttrekker Ward Deckers uitgenodigd om te komen vertellen hoe hij over al deze onderwerpen denkt en welke oplossingen hij ziet.

U wordt van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar zijn verhaal, vragen te stellen die bij u leven en onderwerpen aan te dragen die u van belang vindt en waar het nieuwe provinciebestuur zich hard voor moet maken.

U bent welkom op 2 maart  om 19.30 uur in het Cultureel Centrum Jan van Besouw.

PvdA, afdeling Goirle en Riel